Cum ati decis sa va creati propriul blog?

miercuri, 30 iunie 2010

Coreea de Nord, subiect de vise

Coreeea de Nord reprezinta subiect de fascinatie al occidentului. Ea reprezinta locul unde comunismul si-a atins potentialul absolut. Coreea de Nord este pur si simplu o tara desprinsa de realitate, de lumea a treia putem spune. Populatia este izolata de occident in mod intentionat pentru a tine “raul” departe de popor. America este privita ca cel mai mare inamic al statului si copii sunt crescuti de mic intr-un spirit anticapitalist si indrumati spre a face orice pentru a-i tine pe “imperialisti” departe de “patrie”.

Oamenii din Coreea de Nord nu stiu ca americanii au aterizat pe luna, nu au acces la internet si nici telefonie mobila, dar au pretentia de a se numi o societate perfecta.

Cultul pentru conducatorul lor este conturat inca de la o varsta frageda. Fiecare familie are proriul portret al lui Kim Jong Il in fata caruia se inchina de cateva ori pe zi asemeni islamistilor.

Ca toti “marii” lideri comunsiti Kim Jong Il sufera de grandomanie, de aceea statul se crede intr-o concurenta desavarsita cu occidentul. Exemplele sunt multiple. Unul din preferatele consta intr-un imens hotel construit ca un raspuns asupra exploziei economice pe care o ducea Coreea de Sud, pentru a arata lumii ca arhitectura nord coreeana e mai buna. Constructia s-a dovedit a fi un esec total, materialele folosite nu erau suficient de rezistente, iar cladirea a fost abandonata, iar pentru acest esec al statului 23 de milioane de oameni au trebuit sa indure foamea. Acest exemplu este doar unul din numeroasele paradoxuri din Coreea de Nord.

Phenyang, singurul oras care are curent electric probabil are autostrazi e 4 benzi un sens, necirculate, zgarie-nori nelocuiti, cladiri marete construite doar pentru orgoliul liderului.

Desi multe guverne si ONG-uri fac eforturi mari pentru a incerca sa scoata oameni din tara si de a “fisura bariera comunista” ce inconjoara tara, Nord Coreea isi va pastra probabil actualul sistem de guvernamant, oamenii fiind orbiti de doctrina comunista, in special ca acum se afla si in posesia unui armament nuclear.



Am incercat sa descriu acest taram. desprin parca dintr-o carte cu povestiri, cat mai succint posibil. Sper ca v-a placut si o sa il intelegi sau o sa ii dati dreptate lui Calin ca este intradevar o lume fantastica pe care oricine o poate avea ca subiect de vise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu